Tatil Gezileri

Filipinler

Filipinler

2010 yılı başında gitmiş olduğumuz Filipinlere önümüzdeki hafta yine yeniden gitmeyi planlıyoruz. Geçen sefer tatilimizi başkent Manila’ya yaklaşık iki buçuk saatlik araba yolculuğu mesafesindeki Batangas şehrine yapmıştık. Bu sefer ise şansımızı kumsalı ile ünlü olan Boracay’da kullanacağız. Uzun zamandır gitmeyi planladığımız Boracay adası Kore,Çin ve Rusların son dönemdeki popüler tatil mekanı. Gerek turistlerin yoğunluğu gerekse fiyatların yüksekliği bizi doğru zamanı yakalamak için epeyce bekletti.Adanın güzelliklerini ve görülmesi gereken mekanları bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağim. Ama ondan önce Filipinlerle ilgili bilgi verip, tatilimizi geçirdiğimiz Batangas’ın güzelliklerini kısaca paylaşmak isterim.

F1  f5

Filipinler toplam 7107 adadan oluşmaktadır. Filipince ve İngilizce ana dildir. İngilizceyi net ve de herhangi bir aksan-şive ile konuşmayan belki de tek ülkedir. Üç ada grubuna bölünen Filipinler (Luzon,Visayas ve Mindanao) toplam 17 bölgeye ve 81 il’e ve 118 şehre ayrılmıştır. Başkent Manila dünyanın en yoğun başkentleri arasında 11.ci, dünyanın en yoğun nüfusa sahip ülke sıralamasında 12.ci sıradadır.(2012 istatistiklerine göre toplam nüfus 105 Milyonu aşmakta)

Filipinlerin kısaca tarihine bakacak olursak; Ünlü portekizli kaşif Macellan ve tayfaları 1521 yılında takımadalara varan ilk Avrupalılardı. Macellan, yerli savaşçılar tarafından politik çatışmaya karıştığı savaşta öldürüldü. Kolonileşmenin başlangıcı, İspanya kralı II. Philip (Filipin adı buradan gelir) sefer emrini verdiği zamandır.

Fetihçi, Miguel Lo’pez de Leguzpi,Meksika’dan 1565’de buraya ulaşarak Cebu’da ilk kolonileşmeyi şekillendirdi. 1571’de Manila’yı Yeni İspanya’nın başşehri olarak tesis etti. Romalı misyonerler yerli halkın çoğunun dinini değiştirdiler. Sonraki 333 yıl içinde İspanyol ordusu, yerel halkın isyanları ve çeşitli dış koloni meydan okumalarıyla savaştı. Böyle isyanlar, İngiliz, Çinli, Alman, Fransız, Japon ve Portekizlerden geldi. İspanya için en büyük kayıp, Yedi yıl savaşlarında Manila’nın İngilizler tarafından kalıcı işgali oldu. Filipinler, Yeni İspanya’nın bir toprağı olarak 1565’den 1821’e kadar yönetildi.Şu an çoğu Filipinli’nin kökeni Avusturalyalılara dayanır. Bunların yanında Çinli,İspanyol,ABD ve Arap kökenliler de bulunmaktadır.

Gelgelelim Batangas şehrine, ülkenin ikinci en büyük deniz limanına sahip şehri olan Batangas aynı zamanda dalma meraklıları içinde ideal bir lokasyondadır. Bunun yanısıra en ünlü gezilmesi gereken başlıca mekanlar:

Taal Yanardağı ve de Taal Gölü : Başka bir adada bulunan Taal Yanardağına yine ada da bulunan atlarla tırmanmanız gerekmektedir. Yaklaşık 15-20 dakikalık yoldan sonra sizi krater göl manzarası karşılamakta. At binme konusundaki başarısızlığım beni dar patika yollarda epeyce zorlasa da kesinlikle görülmeye değer.

Pagsanjan Şelalesi : Kesinlikle eğlenceli bir atraksiyon. Dar kanalların sonunda yer alan minik ama epeyce şiddetli olan şelaleye büyük bir sal yardımıyla kısa süreli giriş yapıyorsunuz. Suyun baskısı o kadar fazla ki nefesinizi tutmakta bile zorlanıyorsunuz.

f18 f10 f9

Bir kaç resimde kalmış olduğumuz otele ait olduğu söylenen 15-20 dakika mesafedeki adasından.

f2    f4

Biz Batangas gezimizden epeyce memnun kalmıştık, umarım aynı memnuniyeti Boracay’da da yaşayabiliriz. Boracay detayları bir sonraki yazımda 🙂

Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Filipinler

 

You Might Also Like

1 Comment

  1. Dincer M.

    January 30, 2014 at 12:15 pm

    Boracay detaylarini bekliyoruz 🙂

Leave a Reply